dilluns, 12 de gener del 2009

CINE FORUM



El passat 1 de desembre a classe de NTAE vam veure el video d'un anunci de cocacola i vam estar reflexionant sobre la quantitat de coses que ens pot dir un anunci que dura un minut.

Quins tipus de llenguatges utilitzem?
  • escrit
  • oral
  • audiovisual: televisió, anuncis, fotografies...

A l'escola no és gaire usual parlar o comentar anuncis o pel·lícules en canvi és més comú analitzar poemes, llibres... potser també seria interessant analitzar les coses que veiem dia a dia no creieu?

Analitzem l'anunci de la cocacola

L'anunci tracta d'una dona que busca feina i va a una entrevista de feina. Quan arriba a l'entrevista el director li demana "referències" i com que no en té doncs no l'agafa. Quan ella arriba a casa li comenta a la seva família i el seu fill decideix anar a parlar amb el director com a "referència" i l'agafa.

Podem dir que és un anunci un tan masclista ja que: el director és un home, li pregunta si té referències i segurament si hagés sigut un home no ho hagés fet, el fill li dona les gràcies per haver-la triat. En canvi veiem una mare entregada als seus fills i família, es sacrifica molt per ells i fa tota la feina de casa.

El Google Docs. Documents en línia de Google


Aquesta intervenció que faré al bloc fa referència a una entrada que hi ha al bloc de l'assignatura i és referent a El Google Docs.


Com molt bé diu el bloc, aquesta aplicació del Google ens permet editar, compartir i publicar documents on-line. Aquesta aplicació inclou: processador de textos, fulla de càlcul i presentacions. Tot això es pot compartir amb altres usuaris. Es pot compartir de dues maneres: l'altre usuari pot participar en el que s'escriu en el document o bé només pot fer de lector i no pot intervenir en el contingut del document.


El google docs em de deixar clar que no és un programa sinó que és un servidor. Tota persona que vulgui pot anar a la pagina del google docs i registrar-se.


Penso que el google docs ens pot ser molt útil, per si necessitem fer un treball doncs podem anar fen amb el google docs i tots els participants d'ell doncs poden anar dient la seva i els altres poden veure el que escriuen.


MAPA CONCEPTUAL


Ja fa uns quants dies vam treballar un programa que es diu CMAP TOOLS.

Aquest ens permet fer mapes conceptuals amb gran facilitat. Dins dels continguts del mapa i pots fer enllaços que permeten ampliar la informació.


Penso que com a futurs mestres és un recurs molt interessant i que hem de tenir present.

Si ens hi fixem podriem relacionar aquest recurs amb la metàfora de l'ordinador com a eina.


El meu mapa conceptual el podeu trobar aquí: