diumenge, 30 de novembre del 2008

EL VIDEO: "EL VALOR DE L'AMISTAT"

Aquest video ha estat realitzat per:

Marta Hurtado, Carla Julià, Anna Murall (actores), Jordina Trilla (guionista), Adriana Miralles (càmera) i Carla Ruaix (direcció i edició).

Aquí teniu el video, espero que us hagi agradat!

Si voleu podeu fer-nos comentaris.

Fins un altreee!

diumenge, 23 de novembre del 2008

L'EDUCACIÓ DEL S.XXI

LES NOVES TECNOLOGIES EN L'EDUCACIÓ FRACASARAN SI NO CANVIA LA FORMA D'ENSENYAR.

Les TIC es presenten com un complement a l'ensenyança tradicional, estan començant a desembarcar a les aules espanyoles amb promeses i reptes importants.La pissarra de tota la vida es converteix en una que funciona vinculada a un ordinador i un projector; el quadern i el bolígraf són substituits per un portàtil o un tablet PC que és portàtil, té wifi i reconeix l'escriptura manual.Els llibres de paper deixen lloc als llibres digitals. Internet és una font molt important d'informació.
Però per tot això, s'exigeix una altra manera d'enfocar les classes, de estar en elles, de dirigir i coordinar la feina dels alumnes, de corretgir i de valorar l'adquicició dels coneixements. Molts estudis realitzats a Espanya intenten profundir en com a de canviar l'escola perquè aquestes noves tecnologies siguin factibles com a ús cotidià.

L'EDUCACIÓ EN UN CLIC

  • 6 és la ràtio d'alumnes per ordinador que es registra als centres escolars a Catalunya.
  • Segons el Ministeri d'educació el nombre d'ordinador per alumne arribava al 6,6 al curs 2006-2007. En el ranking destaca Extremadura amb un 2,3.
  • El 86,2% d'ordinadors dels col.legis catalans estan conectats a internet.El 90% tenen centres web.
  • Dels 62.800 professors de Catalunya només 6700 es formaran aquest curs, per coneixer i apendre sobre les TIC.
  • Als centres públics de secundaria, un terç dels ordinadors s'utilitzab a classe, un altre 39,2% està a les aules d'informàtica.
  • 4,8 és el nombre mitjà e docents per cada ordinador dedicat preferentment a tasques del professorat.

Aquesta notícia va sortir a La Vanguardia el dissabte dia 15 de novembre,era més extensa però le retallat per poder explicar el que considero més important.

Estic totalment d'acord en què per moltes noves tecnologies que tinguem s'ha de canviar la manera d'impartir les classes, com molt bé va dir l'Anna Pèrez, tenim alumnes del S.XXI però l'educació en molts centres continua sent molt tradicional.Espero que mica en mica la manera d'enfocar les classes vagi canviat en funció de les noves eines que sen's donen.

I desprès he posat algunes dades que ofereix el Ministeri d'educació sobre les TIC, perquè ens fem una idea de com estan arriban a tot Espanya.

Doncs això és tot per avui, si teniu algun dubte m'ho podeu preguntar.

Fins un altra!

dimecres, 19 de novembre del 2008

WEB 2.0

Dimecres dia 12 vam tenir una conferència, en la Anna Pérez ens parlava sobre el web 2.o.

Penso que l' Anna ens va diferenciar perfectement el concepte de web 1.0 i web 2.0, el primer només servia per transmetre informació i en canvi el segon ens permet comunicar-nos, fer xarxa, compartir, relacionar-nos, posar en comú les nostres idees amb gent d'arreu del món.

Actualment tenim moltes eines que ens permeten comunicar-nos: Gmail, Blogger, Fotolog, Google.. el nombre d'usuaris a la xarxa des del 1996 fins al 2006 ha augmentat 1 bilió més d'usuaris.

Internet = audiovisual + multimedia

Ens va parlar molt dels blocs, ja que ella creia que era una bona manera de compartir les teves idees amb altre gent i poder llegir el que els altres pensen, ella va començar en aquest món del blocs per ordenar els recursos que tenia, llavors es va adonar que altre gent li escrivia comentaris, li feien recomanacions ...

Hi va haver una cosa que em va agradar molt i era que a l'escola els nens feien un blog en que ells explicaven coses de la seva aula, el que els havia passat.. era com una feina més, però diferent. I encara em va agradar més quan els pares dels alumnes escrivien en ell i els seus companys de l'escola també. Hem va sembla molt interessant que tothom i pogués dir la seva.

I per acabar m'agradaria comentar aquelles preguntes que ella va formular amb el títol de: ALUMNES DEL S.XXI, DE QUIN SEGLE ÉS L'ESCOLA?
Ella va contestar al respecte dient el següent:
  • Intentar que internet és faci servir com un instrument didàctic
  • Intentar buscar altres fons d'informació que no siguin els llibres de text
  • Preparar els alumnes per la societat que els espera

Doncs això es tot companys, fins una altre!

PROJECTE JCLIC

Benvolguts companys,

Ja puc dir que tinc el meu projecte Jclic acabat, m'ha costat però finalment està penjat al web.

El meu projecte va dirigit a nens de primer cicle de primaria, és una iniciació a l'anglès. Està format per una primera pàgina de lectura, una sopa de lletres, una associació de conceptes, un de trobar parelles i per últim una cançó.

He trobat molt interessant això de que ho penjem al web perquè d'aquesta manera tots podem veure el que hem fet.

Doncs aquí us deixo la meva pàgina, espero que us agradi!

http://grups.blanquerna.url.edu/NTAE-1B/AnnaMM6/grup_1b.htm

Fins una altre!

dimecres, 12 de novembre del 2008

LA PISSARRA DIGITAL

L' altre dia a classe de noves tecnologies vam fer servir la pissarra digital.
Per fer-la servir necessitem 3 coses:
1. progetor
2. ordinador
3. pissarra

Abans de comença a fer-la servir s'ha de calibrar, és a dir, que la pissarra surten un triangles en els que has de premer el centre el més precís possible. Un cop fet això ja podem començar!

Quan vam sortir a tocar-la ens vam adonar de diverses coses, per exemple: els retoladors no pinten fora de la pissarra, el color establert és l'últim que has agafat, no poden escriure més d' una persona, ja que només és sensible en un punt i per últim que si fem obra al progetor no veiem el que estem escrivint.

Ens vam adonar que la pissarra fa de mestre, ja que amb el programa de l' Smart que ens vam descarregar ens permet explicar les coses de forma més real, dinàmica i entretinguda. Té moltes opcions desde formes, fins a cronometres o daus.

Seria molt interessant que tots la feu servir a classe, ja que podem apendre moltes coses i ens pot ajudar com a futurs mestres a fer les classes diferents.

Doncs això és tot!

dimecres, 5 de novembre del 2008

Com publicar un projecte Jclic a internet.

Bé companys avui us vull parlar del Jclic, la veritat és que com vaig comentar a l'entrada anterior em sembla un programa molt interessant per la nostra futura feina com a eina de treball.

El dilluns vam apendre com crear el nostre propi joc. Per fer-ho ens em de descarregar el Jclic author, que es troba a la mateixa pàgina Jclic. Des d'allà podeu posar nom als vostres projectes.

Però avui a vingut el més interessant de tot, poder publicar el teu joc a internet, permeten que tothom, qui tingui l'adreça, pugui jugar. Per fer-ho es necessita un carpeta web, que nosaltres hem creat al blink, abans dons s'ha d' haver creat una de pròpia, utilitzan els programes que cita el blog NTAE, que són google pages, aldeaglobal, geocities, etc. Un cop ja tinguis creat això has d'obrir el projecte que vols publicar amb el Jclic author, per tal de crear la pàgina web llavors anem a eines i allà trobarem "l'arrencador". I finalment pujes "l'arrencador" i el projecte a la carpeta web.

Per obrir la pagina s'ha d'escriure: http://grups.blanquerna.url.edu/ "identificador/ nom del projecte


Si algú té algun dubte sobre com funciona m'ho podeu preguntar per aquí i jo us contestaré.

La veritat és que m'ha agradat i m'ha semblat molt interessant.

Fins un altre companys!

dijous, 30 d’octubre del 2008

LES FUNCIONS DE L'ORDINADOR

L'altre dia a classe de noves tecnologies comentavem les funcions que pot fer l' ordinador:

La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor
La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne
La metàfora del laboratori: l' ordinador com a simulador
La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina

El professor ens va ensenyar diversos jocs, apartir dels quals haviem de saber quina funció feia l'ordinador, la veritat és que no va ser gens fàcil. Mai ens haviem fixat en la feina del ordinador en el moment en que el fem servir.

Penso que a partir d'ara quan el fem servir ens ho hauríem de plantejar. La classe de l'altre dia em va semblar també molt interessant pels jocs que ens van ensenyar, ja que tu havies d'explicar que estava fen el nen i que pretenies tu com a "mestre" quan li posaves el joc.

Doncs això és tot!

dimecres, 15 d’octubre del 2008

L' EDUCACIÓ I LES NOVES TECNOLOGIES


Hola companys!


Avui al blog us volia comentar una notícia que vaig trobar ja fa uns dies al diari.

Aquesta notícia ens parla de l'arribada de les noves tecnologies a alguns instituts d'Espanya en aquest cas a Averroes, Cordova.
En aquest institut l'eina que utilitzen és l'ordinador, aquests alumnes dominen l'edició de documents, penjar videos a internet, el google docs...
Aquesta escola forma part de la red ansalusa de centres TIC, aquesta red va començar a funcionar al 2003-2004 en només 100 instituts i escoles i actualment ja en formen part 1.495 i només han passat 4 anys des que es va iniciar.
Els alumnes d'aquestes escoles o instituts ara no es podrien imaginar la seva vida escolar sense els ordinadors, internet o la l'aula virtual. L'aula virtual s'utilitza sobretot per assignatures com matemàtiques, ja que són més costoses que altres.
Però formar part de la red de TIC segons aquest institut també te inconvenients, ja que per exemple la coordinadora de TIC del centre es veu obligada a reduir el seu horari lectiu per ocupar-se d'internet i les noves tecnologies del seu centre. Per aquesta és un problema ja que diu que no hi ha recompensa econòmica i ha de reparar tot el que s'espatlla referent al tema de les noves tecnologies.
Això se li compensa quan veu els seus alumnes molt més motivats, participen a classe i tenen interès per l'assignatura.
I per acabar la misió d'aquesta escola són els pares. Volen extendre l'experiència a pares de nens de 4t d'ESO. Volen comunicar-se de manera online amb els pares.
Amb aquesta notícia volia que veiessiu la situació a Espanya entre l'educació i les noves tecnologies i també les avantatges i inconvenients de les noves tecnologies.
Fins un altre!!

diumenge, 5 d’octubre del 2008

RETOC FOTOGRAFIA

Com podeu observar la fotografia està bastant retocada.
Per fer-ho he seguit els següents passos. Primer li he posat un marc de color negre, per tal de remarcar la foto, seguidament he cambiat el color de la fotografia posan-lo de color època, és a dir, blanc i negre. Tot i així la fotografia m'ha semblat poc retocada llavors, he pensat en introduir una imatge predisenyada de fons, ja que sinó tan negre quedava molt trist i finalment he escrit un text dins la foto i així us aneu aprenent el meu nom =).
Però hem vaig a donar que la foto no estava acabada, ja que com bé hem estudiat a classe de noves tecnologies no cal pujar una foto de dimensions grans ni tampoc de molt pes. Llavors he reduit els píxels i ara la foto ocupa 18 KB i les seves dimensions són de 175-220.
Espero que la foto us agradi com a quedat, jo me divertit molt fen aquests retocs.
Fins un altre!

dimarts, 30 de setembre del 2008

LA DIGITALITZACIÓ


Del procés de conversió d’un senyal analògic en un de digital (codi binari) en diem: digitalitzar.


L'objectiu de la digitalització és poder emmagatzemar, rebre, transmetre i tractar o modificar diversos tipus d'informació (fotografies, sons, videos, etc.). L'ordinador exigeix que aquesta informació estigui en un format compatible, per això és necessari convertir-la en un grup de números que la representin de manera precisa i fiable (0 i 1).

Aquest procés s'ha convertit en quelcom molt comú en la societat actual, ja que el podem trobar en reproductors de música, mòbils, càmeres de fotografia, etc.



dissabte, 27 de setembre del 2008

Jo i les noves tecnologies.

Bé doncs aquesta és la primera vegada que escric en aquest blog, el qual serà testimoni de la meva evolució en aquesta assignatura, de noves tecnologies.


Primer de tot m' agradaria presentar-me una mica. Em dic Anna tinc 18 anys i faig magisteri llengua estrangera, ja que m'agrada molt l'anglès i els nens. Visc a Barcelona i he nascut aquí. El meu temps lliure el dedico a navegar per Internet, sortir amb els amics, escoltar música i a la meva família. Sóc bastant extravertida, m'agrada conèixer gent, ajudar i escoltar.


Ara tornant a l' assignatura, penso que fa molt bona pinta i que m'agradarà, ja que en general m'agraden molt les tecnologies. Sóc curiosa i m'agrada descobrir coses tocant i remenant, i la veritat és que els ordinadors, la televisió, els mp3/mp4, ipods... m'ho permeten.


Tinc la gran majoria de les noves tecnologies i no n' hi ha cap que estigui més abandonada que les altres, cadascuna em fa companyia en algun moment del dia.



Quan em llevo poso la tele per saber com està el món, esmorzo amb ella i quan surto de casa em poso el meu ipod i vaig cap la universitat, al arribar a casa consulto el meu correu al ordinador i llegeixo el diari.

Així que ja podeu veure que estic molt unida a elles.


A la meva escola no les utilitzàvem gaire ja que per exemple l'aula d'informàtica era molt petita i érem massa gent pels pocs ordinadors que hi havia. Espero que en pocs anys l'ordinador sigui tan utilitzat com el paper a les escoles. A la meva escola utilitzaven un servei de missatges per enviar els retards o les faltes dels nens que no havien assistit a classe. Penso que en un futur l'ordinador i el mòbil substituiran el paper i el bolígraf. I nosaltres, aquesta generació de mestres serem els encarregats d'aportar aquests coneixements als nostres alumnes.


Doncs això és tot per avui demà més i millor!