Les TIC es presenten com un complement a l'ensenyança tradicional, estan començant a desembarcar a les aules espanyoles amb promeses i reptes importants.La pissarra de tota la vida es converteix en una que funciona vinculada a un ordinador i un projector; el quadern i el bolígraf són substituits per un portàtil o un tablet PC que és portàtil, té wifi i reconeix l'escriptura manual.Els llibres de paper deixen lloc als llibres digitals. Internet és una font molt important d'informació.
Però per tot això, s'exigeix una altra manera d'enfocar les classes, de estar en elles, de dirigir i coordinar la feina dels alumnes, de corretgir i de valorar l'adquicició dels coneixements. Molts estudis realitzats a Espanya intenten profundir en com a de canviar l'escola perquè aquestes noves tecnologies siguin factibles com a ús cotidià.
L'EDUCACIÓ EN UN CLIC
- 6 és la ràtio d'alumnes per ordinador que es registra als centres escolars a Catalunya.
- Segons el Ministeri d'educació el nombre d'ordinador per alumne arribava al 6,6 al curs 2006-2007. En el ranking destaca Extremadura amb un 2,3.
- El 86,2% d'ordinadors dels col.legis catalans estan conectats a internet.El 90% tenen centres web.
- Dels 62.800 professors de Catalunya només 6700 es formaran aquest curs, per coneixer i apendre sobre les TIC.
- Als centres públics de secundaria, un terç dels ordinadors s'utilitzab a classe, un altre 39,2% està a les aules d'informàtica.
- 4,8 és el nombre mitjà e docents per cada ordinador dedicat preferentment a tasques del professorat.
Aquesta notícia va sortir a La Vanguardia el dissabte dia 15 de novembre,era més extensa però le retallat per poder explicar el que considero més important.
Estic totalment d'acord en què per moltes noves tecnologies que tinguem s'ha de canviar la manera d'impartir les classes, com molt bé va dir l'Anna Pèrez, tenim alumnes del S.XXI però l'educació en molts centres continua sent molt tradicional.Espero que mica en mica la manera d'enfocar les classes vagi canviat en funció de les noves eines que sen's donen.
I desprès he posat algunes dades que ofereix el Ministeri d'educació sobre les TIC, perquè ens fem una idea de com estan arriban a tot Espanya.
Doncs això és tot per avui, si teniu algun dubte m'ho podeu preguntar.
Fins un altra!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada