dilluns, 23 de maig del 2011

LA CACERA DEL TRESOR DEL TWITTER

Aquest és el nostre treball final, la cacera del tresor sobre el twitter.

https://sites.google.com/site/twitteraei2011/

Personalment fer aquesta casera ha estat una experiència. Primer de tot, perquè vaig ser jo qui li va proposar al Jorge de fer una cacera. Aleshores ell em va dir si la podia fer del twitter, perquè era una eina que segurament molts de vosaltres desconeixieu. Seguidament, el que vaig fer va ser proposar el tema a la resta del grup. Aleshores la Judith, l'Alba, la Noelia i la Mariona va decidir unir-se per tal de fer aquest projecte. Ja fa temps que volia fer una cacera, perquè una mestra que conec en fa moltes i sorprenents.

La segona cosa que m'ha agradat molt de fer la cacera ha estat que mai havia fet una pàgina web. Gràcies al google sites vam poder crear la nostra pàgina web, on inlcouríem tota la informació. Crear-la no va ser gens difícil. El problema per nosaltres va ser que no podiem borrar aquelles pestanyes que no voliem i això va fer que haguessim de crear un altra pàgina per seguir i eliminar la que ja teniem.

A més a més, el fet de fer un projecte com aquest on line ha estat un repte. Ens hem hagut de coordinar entre nosaltres sense veurens presencialment. Al principi em va semblar que seria una mica dificil, però totes elles han demostrat que estaven interessades en el projecte i la veritat és que hem treballat molt.

Finalment m'agradaria deixar-vos el link amb la nostra cacera, que espero que us serveixi a tots i especialment a aquells que encara no dominin el twitter.;)

Estic molt satisfeta de la feina que hem fet noies!=)

Tinc un ipad!

Hola a tots!

Avui escric perquè estic contenta=) m'han regalat un ipad. Per si algú no ho sap és un dispositiu electrònic fet per la casa Apple. L'ipad et permet fer fotogràfies, videos, videoconferències, emmagatzemar fotografies, música i videos. A més a més, té molts programes que es poden comprar o descarregar de manera gratuita de l'apple store, una aplicació que té l'ipad per descarregar programes. Quan el vas a comprar pots comprar-lo amb 3G o sense. La diferència és que amb el que no té 3G no et pots conectar a Internet si no disposes de connexió wifi. En canvi amb el 3G pots contractar una tarifa amb qualsevol operadora, per tal de tenir Internet.

Encara l'estic descobrin perquè amb ell pots fer infinitat de coses. L'única cosa que no es pot fer es trucar per telèfon. Però per això ja disposem tots del nostre mòbil.

Si algú de vosaltres té un ipad i em vol explicar qualsevol troballa interessant que hagi fet m'encantarà saber-ho.

=)

coneixe'm una mica més!

Aquest era un dels exercicis que haviem de fer i que no em deixava publicar. Ara per fi ho he aconseguit. Aquí el teniu. Així em podreu coneixer una mica més gràcies al about me. Que et permet crear una pàgina perquè la gent et pogui conèixer =)

Espero que us agradi!

dimecres, 18 de maig del 2011

PREZI presentacions innovadores!


Prezi es una alternativa per innovar a l'hora de fer presentacions, ja que és un editor de presentacions dinàmiques en un entorn on line. El que el fa especial és que no fa servir transparències sinó que tot està integrat dins d'un mateix espai on nosaltres enganxem les nostres imatges, els videos i el text.

És una eina que ens pot ajudar molt a l'hora de fer presentacions per als nostres alumnes, ja que és molt motivadora. D'altra banda, considero que s'ha de dedicar molt temps i encara molt més si ho vols ser molt hàbil fent aquests tipus de presentacions. Però desprès de veure algunes de les presentacions que han fet els meus companys o d'altres com aquesta val la pena dedicar-li temps.

DOODLE


El Doodle és una eina web que ens permet fer enquestes de manera ràpida i sencilla. A l'assignatura l'hem fet serveir per triar un dia per trobar-nos presencialment i la veritat és que ha funcionat molt bé. A més a més, té l'opció de poder escriure comentaris sota les votacions per si vols fer algun incís.

Amb el Doodle t'estalvies molt de temps per quedar amb els amics, per fer reunions,per saber les preferècies de la gent,etc.

Personalment l'he trobat una eina molt interessant, com a futura mestra li veig utilitats com per exemple:

-triar un projecte
-per fer trobades amb altres mestres
-saber l'opinió dels pares sobre determinats aspectes
-etc

dijous, 28 d’abril del 2011

XTEC MERLI (un catàleg de recursos educatius)

Aquest exercisi proposat es basa en explorar els recursos que podem trobar en el Catàleg de recursos merlí i a continuació fer una entrada al blog parlan sobre aquest.

Els passos que he seguit han estat:

En primer lloc he obert l’enllaç de Catàleg de Recursos educatius Merlí. Un cop dins l’enllaç he pogut veure que em situava a la pagina web de la xtec.cat, concretament dins la pagina sobre els catàlegs.
Una vegada estic dins exploro el que hi ha. A primer cop d’ull m’he fixat en la breu introducció de color vermell fos que hi ha a la part superior esquerra, la qual ens explica de que tracta aquesta pàgina. El que ens exposa és el següent: catàleg de recursos educatius digitals desenvolupat pel Departament d'Educació amb l'objectiu de proporcionar a la comunitat educativa un entorn de catalogació, indexació i cerca de materials didàctics.
Seguidament he pogut observar que a la part superior hi ha disposades diverses vinyetes dedicades a diferents etapes educatives: infantil, primària, secundària i batxillerat.
Clico sobre la pestanya on posa infantil i s’obre una pàgina on puc observar que es tracta d’un catàleg amb diferents recursos. A la part superior esquerra tenim diferents links relacionats amb les arees curriculars que es treballen a infantil. He clicat sobre una d’elles i m’ha conduit a una pàgina amb diferents exemples de treballs relacionats amb l’area que he triat (en aquest cas l’àrea de comunicació i llenguatge). En ella puc observar diversos projectes relacionats amb els contes populars catalans més coneguts.
Tirant enrera, clico sobre el segon link de l’area de recursos i em condueix a una nova pàgina on s’hi troben quaderns, projectes i pràctiques relacionades amb la descoberta d’un mateix.
Per últim, he tornat enrera, he clicat sobre el link de la descoberta de l’entron i he pogut observar molts més recursos relacionats amb aquesta temàtica.
Un cop he xafardejat l’àrea d’educació infantil, he decit mira a veure si a l’apartat de primària trobava alguna cosa relacionada amb la meva especialitat (llengua estrangera). Finalment, ho he trobat tot clicant a unes de les pestanyes que hi ha dins de primària que hi diu: llengua estrangera. Aleshores he vist la quantitat de recursos que hagues pogut aprofitar per fer la meva unitat de programació. M’he quedat sorpresa hi ha de tot. Mentre miro els primers recursos que em surten a la pàgina estic obervant que al marge esquerra em surt: aplicació(21),Imatge(7),Àudio(56), Video(166), Document (8), Pàgina web(122), Interactiu (61). Em decideixo a clicar sobre Video. I m’apareix un video sobre les tres bessones que ajuda a treballar les preposicions.

Trobo molt interessant aquesta pàgina, els recursos estan molt ben classificats, són fàcil de trobar i em sembla molt útil. Quina pena no haber sabut abans d’ella per ajudar-me en la meva unitat de programació.

dijous, 31 de març del 2011

SYMBALOO = ENTORN D'APRENENTAGE




Symbaloo és una aplicació web que mitjançant el seu registre ens permetrar gestionar i/o gestionar les notres pàgines web o els nostres blogs preferits sense necessitat d'haver-los de memoritzar tots. Com que és una aplicació online ens permetra accedir-hi desde qualsevol ordinador o dispositiu que tingui Internet.

La web és molt visual i permet només amb un cop d'ull veure troabr allò que busquem. En aquesta pàgina podem afegir bookmarkers,widgets,etc. D'altra banda, podem compartir les nostres troballes a travé de les reds socials com el Twitter, el Facebook i el Hyves.

Personalment, crec que Symbaloo ens pot ajudar a crear el nostre propi entorn d'aprenentatge, ja que totes les descobertes que fem les podrem ordenar i classificar per poder-les tenir sempre a mà. A més a més, com a futurs mestres podem tenir organitzat per temàtiques perquè si ho volem ensenyar una pàgina o un video ho podem trobar d'una manera més ràpida.

Ara he creat la meva propia pàgina i poc a poc l'aniré omplint=) us animo a fer el mateix!